Mijn favorieten

Taxatie huis

Als u een huis koopt, wilt u de waarde weten. De gecertificeerde makelaar-taxateurs van Oosting Makelaars voorzien u van een erkend taxatierapport.

Sluit u een hypotheek af, dan wil de bank weten wat het huis waard is. Tenslotte dient het als onderpand voor de lening. En zo zijn er nog meer situaties waarin een waardebepaling onmisbaar is: Nationale Hypotheek Garantie (NHG), bezwaar tegen te hoge WOZ-waarde, echtscheiding en afwikkeling van nalatenschappen.

Oosting Makelaars zorgt voor een taxatierapport dat aan alle officiële eisen voldoet. We zijn aangesloten bij onafhankelijke taxatie-instituten zoals NWWI en Taxateursunie, die gelden als keurmerk voor taxateurs. Vanzelfsprekend zijn onze makelaars ingeschreven bij VastgoedCert en NRVT, het kwaliteitsregister voor makelaars en taxateurs.

De taxateurs van Oosting Makelaars gaan bij een taxatie zeer zorgvuldig te werk. Ze kijken onder meer naar de ligging, de staat van onderhoud, de inhoud en oppervlakte van het huis en naar de perceeloppervlakte en de omgevingsfactoren. Natuurlijk controleren ze de gegevens bij het Kadaster. Bij gemeente en provincie wordt informatie over het bestemmingsplan en over milieuzaken opgevraagd. Alle bevindingen en informatie wordt samen met foto's van het huis opgenomen in het taxatierapport.

Oosting Makelaars voert taxaties uit tegen zeer scherpe tarieven. Meer weten? Neem contact op.